-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi pacienţi cu COVID-19, salvaţi cu ajutorul anticorpilor monoclonali

Doi pacienţi cu COVID-19, salvaţi cu ajutorul anticorpilor monoclonali

Spitalul Municipal Lupeni a administrat anticorpi monoclonali la doi pacienţi cu COVID-19 ce aveau factori de risc semnificativ. În urma acestui tratament, cei doi nu au prezentat reacţii adverse, iar starea lor s-a îmbunătăţit considerabil.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Spitalul Municipal Lupeni a administrat anticorpi monoclonali la doi pacienţi cu factori de risc. 

”La nivelul Spitalului Municipal Lupeni au fost identificaţi, selectaţi şi admişi doi pacienţi pentru administrarea de anticorpi monoclonali,  cu respectarea criteriilor de includere în tratament.

Ambii pacienţi prezentau factori de risc semnificativi, vârste de 64 şi 67 de ani, unul prezentând obezitate morbidă şi ambii cu afecţiuni cardiace severe şi alte comorbidităţi”, se arată în comunicat. 

În urma administrării, fără incidente sau reacţii adverse, starea pacienţilor s-a imbunătăţit considerabil, menţinându-se izolarea la domiciliu şi monitorizarea periodică a acestora. 

”Aceasta alternativă terapeutică este superioară administrării de plasmă de convalescent în scopul blocării replicării virale, pentru că se poate cuantifica doza de anticorpi administrată şi nu comportă unele dintre riscurile legate de administrarea plasmei”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS