-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCiucă: Cetăţenii români aşteaptă stabilitate şi soluţii

Ciucă: Cetăţenii români aşteaptă stabilitate şi soluţii

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Cotroceni, că românii aşteaptă de la noul guvern „stabilitate şi soluţii” pentru rezolvarea efectelor produse de pandemie şi de criza energetică şi şi-a exprimat speranţa ca noua echipă de la Palatul Victoria să se poată apuca „serios de treabă” începând de joi.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării.

Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetică şi de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR”, a afirmat Ciucă, după ce a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern.

Este pentru prima dată când în programul de guvernare este menţionat

El a adăugat că este pentru prima dată când în programul de guvernare este menţionat „un procent substanţial pentru investiţii” şi sunt incluse măsuri sociale.

„Sperăm că începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a spus Ciucă.

Luni, Nicolae Ciucă a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

Şeful statului a avut, luni, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS