16.2 C
Craiova
vineri, 27 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateValul al cincilea al pandemiei a început deja în Franța

Valul al cincilea al pandemiei a început deja în Franța

Al cincilea val de infecţii cu SARS-CoV-2 în Franţa se traduce prin cifre alarmante, a spus duminică purtătorul de cuvânt al guvernului.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 este aproape dublu faţă de săptămâna trecută.  

Media de noi cazuri pe şapte zile a ajuns la 17.153, sâmbătă, faţă de 9.458, în urmă cu o săptămână, potrivit autorităţilor sanitare, ceea ce reprezintă o creştere de 81%, relatează AFP.   „Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a spus Gabrial Attal.  

Creşterea înregistrată în ultimele şapte zile este de trei ori mai mare decât creşterea medie a numărului de cazuri înregistrată în trei săptămâni anterioare, indicând o accelerare exponenţială a infecţiilor.   Deocamdată, creşterea numărului contaminărilor nu a dus la un influx de pacienţi în spitale, autorităţile franceze atribuind numărul limitat de pacienţi la terapie intensivă ratei mari de vaccinare, serurile dovedindu-se eficiente în oprirea dezvoltării unor forme grave de boală.  

Sâmbătă, spitalele au raportat că îngrijesc 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se află la terapie intensivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Craiova: găinile, caprele, oile, caii să dispară din...

S-a decis. Craiovenii nu mai au voie să crească...

ȘTIRI GdS