0.3 C
Craiova
marți, 18 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateProteste împotriva vaccinării obligatorii în mai multe orașe din Australia

Proteste împotriva vaccinării obligatorii în mai multe orașe din Australia

Mii de oponenţi ai vaccinării obligatorii anti-COVID s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Australia, informează Agerpres.

Protestele au avut loc în contextul în care circa 85% dintre australienii cu vârsta de peste 16 ani sunt complet vaccinaţi şi au revenit la o viaţă aproape normală.

Manifestanţii adunaţi sâmbătă în cele mai mari oraşe ale ţării au protestat împotriva vaccinării obligatorii, care este impusă doar în anumite state şi teritorii pentru anumite categorii profesionale.

La Melbourne, câteva mii de oameni au cerut închiderea premierului statului Victoria, Daniel Andrews, şi au protestat împotriva unui proiect de lege care să acorde mai multe puteri guvernului statului Victoria pentru a lupta împotriva pandemiei.

Nu au fost raportate ciocniri cu poliţia, spre deosebire de protestele anterioare, sau solicitări de spânzurare a liderilor politici.

Potrivit poliţiei, până la 10.000 de persoane s-au adunat la Sydney, printre care şi antivaccinişti.

Circa 2.000 de persoane au manifestat la Melbourne pentru a se opune mitingului antivaccinare, unul dintre primele contraproteste de la începutul pandemiei.

„Mă aflu aici pentru că sunt dezgustată de ceea ce se întâmplă pe străzile oraşului meu, Melbourne”, a declarat pentru AFP protestatara Maureen Hill, referindu-se la marşul anti-vaccinare.

Australia a înregistrat peste 195.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.933 de decese asociate acestei boli la o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori de la începutul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie dată dispărută a fost găsită moartă într-o...

Sfârşit tragic pentru o femeie de 68 de ani...

ȘTIRI GdS