17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, la Viena

Protest împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, la Viena

Mai multe mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la miezul zilei la Viena pentru a protesta împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, măsuri anunţate cu o zi în urmă de către guvern în efortul de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă FPÖ (Partidul Libertăţi, în germană Freiheitliche Partei Österreichs), chiar dacă liderul formaţiunii, Herbert Kickl, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, la doi paşi de cancelarie, a agitat bannere al căror conţinut „denunţă dictatura corona” sau se pronunţă împotriva „divizării societăţii”.

Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea sporită a poliţiei, îngrijorată de sosirea militanţilor neonazişti şi a huliganilor.

Printre care cei care au chemat la „rezistenţă” se numără şi Katarina Gierscher, originară din Tirol, care a făcut şase ore pe drum pentru a ajunge la manifestaţia de la Viena.

„Nu este normal să fim privaţi de drepturile noastre”, afirmă această profesoară de 42 de ani, care de mai multe luni îşi ţine cei patru copii acasă. „Presiunea la şcoală este prea mare”, spune ea într-o declaraţie pentru AFP, referindu-se la testele PCR efectuate în fiecare săptămână în clase.

„Guvernul vrea să ne divizeze, trebuie să rămânem uniţi”, adaugă interlocutoarea agenţiei franceze de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS