-3.9 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAdolescentul care a împușcat trei oameni în timpul protestelor din 2020 din SUA a fost achitat

Adolescentul care a împușcat trei oameni în timpul protestelor din 2020 din SUA a fost achitat

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că este „furios” după ce un adolescent care a împuşcat mortal doi bărbaţi și a rănit un altul, în timpul incidentele rasiste de anul trecut din Wisconsin, a fost eliberat, informează News.ro.

Preşedintele şi-a exprimat consternarea faţă de verdict într-o declaraţie scrisă, după ce anterior le-a spus reporterilor că sprijină decizia juriului.

Kyle Rittenhouse, în vârstă de 18 ani, a plâns în momentul în care a aflat că a fost achitat de toate acuzaţiile legate de împuşcăturile din Kenosha din 25 august 2020.

După trei zile de deliberare, juriul format din şapte femei şi cinci bărbaţi l-a achitat pe Rittenhouse, care era acuzat de omucidere, tentativă de omor şi comportament periculos.

Rittenhouse a recunoscut că i-a împuşcat pe Joseph Rosenbaum, în vârstă de 36 de ani, şi pe Anthony Huber, în vârstă de 26 de ani, şi l-a rănit pe Gaige Grosskreutz, în vârstă de 28 de ani, dar a susţinut că a făcut-o în autoapărare.

Inculpatul şi bărbaţii pe care i-a împuşcat erau toţi albi, dar problema rasei a existat în acest caz deoarece faptele s-au întâmplat în timpul mişcărilor civile cu privire la brutalitatea poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS