13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Straja au început pregătirile pentru noul sezon de schi

La Straja au început pregătirile pentru noul sezon de schi

Administratorii pârtiilor din staţiunea Straja au pornit tunurile de zăpadă artificială, în intenţia de a deschide sezonul de schi din acest an pe data de 1 decembrie, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, relatează Agerpres.

Pe timpul verii în staţiune au fost făcute mai multe investiţii, astfel că au fost montate două noi instalaţii de transport pe cablu la pârtiile Platoul Soarelui, potrivită pentru schiorii începători, şi Sfântu Gheorghe, unde schiază cei care au deja experienţă în practicarea schiului.

Administratorii pârtiilor s-au apucat să facă zăpadă artificială

Deja, de trei zile administratorii pârtiilor s-au apucat să facă zăpadă artificială în speranţa că, începând cu 1 decembrie, cel puţin 50 % din domeniul schiabil să fie practicabil. Au fost efectuate mai multe investiţii în staţiune. Astfel, au fost montate două instalaţii noi de transport pe cablu – câte un telescaun pe Pârtia Platoul Soarelui şi unul în paralel cu telegondola. Sunt instalaţii destul de moderne şi vor asigura un alt confort atât ‘învăţăceilor’ de pe Platoul Soarelui, cât şi schiorilor medii care vor aborda Pârtia Sfântu Gheorghe, de sub telegondolă”, a declarat vineri şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

A fost finalizat Centrul operaţional de salvare montană

Potrivit acestuia, în staţiune au mai fost executate şi lucrări ce ţin de infrastructura turistică la staţia de întoarcere a telegondolei, la punctul de salvare montană şi la cabinetul medical. De asemenea, în oraşul Lupeni a fost finalizat Centrul operaţional de salvare montană.

„Din punct de vedere turistic şi al serviciilor care ne vizează pe noi, ca Salvamont, s-au făcut investiţii serioase de către administraţia publică locală”, a apreciat şeful Salvamont Lupeni

Staţiunea Straja are 27 de kilometri de pârtii de schi pe care sunt amplasate şase telescaune, opt teleschiuri şi două covoare rulante pentru schiorii începători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS