17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Primar anchetat pentru că a scos zeci de elevi la proteste antivacinare

(VIDEO) Primar anchetat pentru că a scos zeci de elevi la proteste antivacinare

-

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a deschis o anchetă după ce, pe 10 noiembrie, aproape 100 de elevi și părinți din comuna Bosanci, în frunte cu primarul Neculai Miron (PNL), care s-a declarat împotriva vaccinului anti-Covid, au mărșăluit 10 kilometri până la Inspectoratul Școlar, pentru a protesta împotriva funcționării online a școlilor unde rata de vaccinare este scăzută, transmite Obiectiv de Suceava.

„Nu trebuie confundat dreptul copilului la liberă opinie și dreptul la exprimare, cu obligarea acestuia de a participa la un eveniment pe care nu îl înțelege pe deplin”, se arată într-un comunicat transmis de DGASPC Suceava.

„Marșul pentru Educație” din 10 noiembrie a fost organizat de „Suceava Educată”. Participanții au strigat „Vrem la școală” și au purtat pancarte cu mesaje atât împotriva școlii online, cât și împotriva vaccinării.

Potrivit publicației locale, printre mesajele afișate pe pancarte se numără: ”Copiii noștri nu-s cobaii voștri!”, ”Vrem la școală!”, ”Corpul meu, alegerea mea. Sau acum nu se mai aplică?”, ”O țară civilizată este o țară educată”, ”Deschideți școlile fără condiționări!”

În fața Inspectoratului Școlar au protestat circa 500 de oameni, veniți și din alte comune de pe traseu.

Inspectorul adjunct școlar Ioan Puiu a spus atunci că la marș ar fi trebuit să participe doar adulții.

„Din punctul nostru de vedere, acest protest se putea face doar cu părinți, nu și cu copii. Nu pot crede, domnule primar (Neculai Miron – n.r.) că ați acceptat să aduceți copii de clasă pregătitoare kilometri întregi pe jos până aici. Veți vedea câte viroze vor face după acest protest”, a declarat atunci adjunctul IȘJ Suceava, Ioan Puiu, potrivit obiectivdesuceava.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS