23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePfizer a semnat un contract cu SUA pentru pastilele anti-COVID

Pfizer a semnat un contract cu SUA pentru pastilele anti-COVID

Compania Pfizer a semnat un acord de 5,29 miliarde de dolari cu guvernul american pentru a livra 10 milioane de doze din medicamentul său antiviral oral COVID-19 începând din acest an, potrivit Reuters.

Medicamentul ar putea fi o nouă armă promițătoare în lupta împotriva pandemiei, deoarece poate fi administrat ca tratament precoce la domiciliu pentru a ajuta la prevenirea spitalizărilor și a deceselor cauzate de COVID-19.

Pfizer a depus marți cererea de autorizare în SUA a medicamentului, Paxlovid, și a declarat că se așteaptă să producă 180.000 de cure de tratament până la sfârșitul lunii viitoare și cel puțin 50 de milioane de cure până la sfârșitul anului 2022.

Pastila produsă de Pfizer, peste cea a companiei Merk

Compania a declarat la începutul acestei luni că medicamentul a redus cu 89% șansele de spitalizare sau de deces pentru adulții cu risc de îmbolnăvire severă.

Rezultatele studiului sugerează că medicamentul Pfizer depășește pilula produsă de compania Merck & Co., Molnupiravir, care a demonstrat luna trecută că reduce la jumătate șansele de deces sau de spitalizare pentru pacienții COVID-19 cu risc ridicat de boală gravă.

De asemenea, guvernul american a semnat un contract în valoare de 2,2 miliarde de dolari pentru cursuri de tratament cu medicamentul Merck.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS