10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOmul de afaceri Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA

Omul de afaceri Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA

Omul de afaceri Nicolae Badea a fost trimis în judecată, joi, de DNA, într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. DNA a emis un comunicat de presă, fără a-l menționa pe omul de afaceri, dar surse judiciare au declarat că este vorba despre Nicolae Badea, patronul Computerland și fost patron al clubului Dinamo, informează G4Media.

Nicolae Badea este ginerele lui Ion Dincă (zis ”Dincă Te leagă”), fost prim-vicepremier în ultimul guvern comunist, deținător al mai multor poziții de forță în ierarhia de partid și de stat înainte de 1989. Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru participare la reprimarea revoluției din 1989, dar a făcut doar cinci ani de închisoare.

Nicolae Badea a devenit, după căderea comunismului, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România. El a adus în țară francizele Pizza Hut și KFC, a înființat compania de IT Computerland, a condus clubul de fotbal Dinamo București.

Potrivit Gazeta Sporturilor, Nicolae Badea este din nou implicat la Dinamo, echipă aflat într-o situație financiară critică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS