27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGoogle va plăti agenției France Presse pentru conținutul online

Google va plăti agenției France Presse pentru conținutul online

Google şi Agenția France-Presse (AFP) au convenit asupra unui acord pentru ca gigantul internetului să plătească agenţiei de presă internaţionale, cu sediul la Paris, pentru conţinut online, potrivit DPA.

Preşedinte-director general al AFP, Fabrice Fries, a declarat miercuri într-un comunicat că acordul este o „recunoaştere a valorii informaţiei”.

„Acest acord cu Agence France-Presse demonstrează disponibilitatea noastră de a găsi un teren comun cu editorii şi agenţiile de presă în Franţa pe tema drepturilor conexe”, a spus directorul general al Google France, Sebastien Missoffe.

Acordul pe cinci ani este primul încheiat de o agenţie de presă în cadrul directivei europene privind aşa-numitele drepturi conexe cu editorii de presă din 2019, potrivit AFP.

Amendamentul UE a avut ca scop actualizarea legislaţiei învechite a drepturilor de autor a blocului pentru era digitală şi asigurarea că autorii primesc o mai bună remuneraţie pentru conţinutul publicat online.

Google a refuzat iniţial să plătească pentru conţinutul republicat, dar a suferit o înfrângere la Curtea de Apel din Paris în octombrie 2020.

Google a declarat recent că a început negocierile cu sute de editori de ştiri din ţări unde legea este acum în vigoare, inclusiv în Franţa, Ungaria, Danemarca şi Ţările de Jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS