13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cea mai gravă furtună din ultimul secol în Canada

(VIDEO) Cea mai gravă furtună din ultimul secol în Canada

-

O furtună devastatoare, cea mai gravă din ultimul secol, s-a produs în Canada. O persoană a murit și legăturile rutiere și feroviare din jurul Vancouver au fost întrerupte, potrivit BBC.

Două zile de ploi abundente în provincia Pacificului Columbia Britanică au dus la inundații și alunecări de teren. Au fost închise drumuri, determinând evacuarea unui întreg oraș.

Peste 7.000 de locuitori ai orașului Merritt, aflat la aproximativ 200 km de Vancouver, au fost avertizați să evacueze orașul, după ce un râu s-a revărsat și mai multe poduri au fost distruse. Chiar și așa unii rezidenți sunt blocați în case.
Două autostrăzi care leagă orașul de pe Coasta de Vest au fost închise după ce au fost avariate de inundații severe.

O șoferiță, ucisă

O femeie a fost ucisă într-o alunecare de teren pe autostradă, iar salvatorii spun că cel puțin alte două persoane sunt date dispărute.

Trupul femeii a fost găsit în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 km (155 mile) de Vancouver, potrivit Poliției Regale Canadei Montate (RCMP).

Sgt RCMP Janelle Shoihet a spus că salvatorii nu au stabilit încă numărul de vehicule care s-au pierdut în alunecare, potrivit agenției de presă AFP.

Elicopterele au intervenit pentru salvarea a 275 de persoane, inclusiv 50 de copii, de pe o porțiune de autostradă blocată în urma unei alunecări de teren în apropierea orașului Agassiz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest...

Pasajul suprateran din centrul Craiovei va fi reabilitat în...

ȘTIRI GdS