9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCertificatul verde e necesar la serviciu în Croația și Letonia

Certificatul verde e necesar la serviciu în Croația și Letonia

Croația a intrat pe lista țărilor unde inclusiv accesul la locul de muncă e condiționat de certificatul COVID.

Angajații din sectorul public din Croația pot merge la serviciu doar dacă au certificatul COVID care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau test negativ. Oamenii și-au început prima zi de lucru în noile condiții făcând coadă la centrele de testare.

Unii angajați din mai multe instituții publice – penitenciare, primării, alte oficii guvernamentale – au protestat dis de dimineață față de condiționarea accesului la locul de muncă. Pe fondul creșterii galopante a numărului de noi infectări în Germania, și la Berlin se discută despre carantinarea nevaccinaților, precum și despre dovada de vaccinare sau test COVID negativ în transportul public.

În Letonia, persoanele care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boală nu mai pot intra decât în magazinele cu articole de strictă necesitate.

După o perioadă de concediu fără plată, angajatorii îi pot da afară pe nevaccinați și pe cei care nu au trecut prin boală.

În Germania se discută despre carantinarea nevaccinaților și interzicerea folosirii transportului în comun de către persoanele care nu au certificat COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS