-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateBărbat reţinut după ce a încercat să trimită în Italia sute de bancnote de euro false

Bărbat reţinut după ce a încercat să trimită în Italia sute de bancnote de euro false

-

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut după ce a fost prins în timp ce încerca să trimită în Italia sute de bancnote de euro false, care erau ascunse într-o pernă. Bărbatul de 35 de ani a fost surprins de anchetatori după ce a înmânat coletul angajaţilor unei societăţi de transport internaţional, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că el ar fi plasat pe piaţă, în ultimele luni, sume mari de bani falsificaţi, informează News.ro.

Conform IPJ Galaţi, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să trimită în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Potrivit DIICO, coletul conţinea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro şi 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-noiembrie, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

După flagrant, au fost făcute şase percheziţii, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere.

Bărbatul a fost reţinut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, el urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS