15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOctavian Jurma: Miracolul din valul 2 se repetă în valul 4

Octavian Jurma: Miracolul din valul 2 se repetă în valul 4

Cercetătorul Octavian Jurma remarcă faptul că „miracolul din valul 2 se repetă în valul 4” în România, astfel că imediat după discursul în care președintele își exprima îngrijorarea față de evoluția pandemiei, mortalitatea a scăzut miraculos. Octavian Jurma afirmă că, probabil, „în săptămânile trecute s-au înregistrat cu până la 50% mai multe decese decât s-au raportat oficial”, potrivit G4media.

Octavian Jurma a scris pe pagina sa de Facebook că mortalitatea, adică numărul de decese raportat la numărul de cazuri de COVID, a scăzut în lunile octombrie și noiembrie la jumătate față de august și septembrie, când erau mult mai puține infectări.

„Imediat dupa discursul Presedintelui, mortalitatea la 14 zile a scazut sub mortalitatea medie din pandemie in ciuda faptului ca am avut recordul de decese din pandemie (mortalitatea rezulta din raportarea deceselor la cazuri). De altfel discursul Presedintelui a avut un efect miraculos de pozitiv asupra tuturor indicatorilor din valul 4-Delta. Pacat ca s-a ingrijorat doar la 18,000 de cazuri pe zi. Daca se ingrijora la 3,000 de cazuri pe zi poate evitam dezastrul din valul 4. 

Se repeta un fenomen care s-a mai vazut si in valul 2 (vezi al doilea grafic), cand brusc numarul de decese a inceput sa scada miraculos dupa discursul Presedintelui, in ciuda faptului ca situatia din spitale era catastrofala, ca sa aflam peste 6 luni ca de fapt numarul inregistrat de decese a fost cu peste 3,500 mai mare decat cel raportat. Evident aceasta coincidenta nu inseamna cauzalitate, daca Presedintele ar avea puteri supranaturale sunt convins ca le-ar folosi la debutul valului nu dupa varful valului si ar fi salvat zeci de mii de vieti”, afirmă Octavian Jurma.

Citește continuarea pe G4media

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS