17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMembru PNL Iași, arestat pentru proxenetism

Membru PNL Iași, arestat pentru proxenetism

Seniorii PNL Iași ajung, unul după altul, în centrul unor scandaluri sexuale. Săptămâna trecută, Gheorghe Stavarache (58 de ani), consilier local liberal în comuna Țibănești, a fost arestat pentru proxenetism. Împreună cu un amic, Stavarache este acuzat că livra amatorilor fete pentru sex contracost.

Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a declarat că, zilele viitoare, Stavarache va fi propus pentru excluderea din partid.

Este al treilea caz din ultimii ani în care un liberal din Iași este implicat într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni sexuale, potrivit G4Media.ro.

În 2020, Damian Bunariu (57 de ani), primarul comunei Mogoșești Siret, a fost citat ca martor într-un dosar de trafic de persoane după ce, în cursul cercetărilor, s-a aflat că făcuse sex în sediul Primăriei cu două minore, victime ale traficanților.

În 2014, alt membru PNL Iași, Victor Chirilă (59 de ani la acel moment), a fost cercetat pentru sex cu minore

Exclus din partid, Butnariu a fost reales în funcție anul trecut și are majoritate în Consiliul Local cu ajutorul liberalilor. În 2014, alt membru PNL Iași, Victor Chirilă (59 de ani la acel moment), a fost cercetat pentru sex cu minore, dar, în final, a scăpat de urmărirea penală.

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi ai Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, au efectuat patru percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Cu această ocazie, Gheorghe Stavarache (58 de ani) și Ioan Papuc (66 de ani) au fost reținuți și propuși pentru arestare preventivă.

Tribunalul Iași a decis ca Stavarache să stea după gratii 30 de zile

Printr-o decizie definitivă de luni, 15 noiembrie, Tribunalul Iași a decis ca Stavarache să stea după gratii 30 de zile, o decizie similară fiind luată anterior, de Judecătorie, în cazul lui Papuc.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii iulie 2021, cei doi bărbaţi ar fi fost proxeneții a două tinere cărora le-ar fi înlesnit activitatea de practicare a prostituţiei, obţinând astfel foloase patrimoniale.

Stavarache, tată a nouă copii, este, de anul trecut, consilier local PNL în comuna Țibănești

Stavarache, tată a nouă copii, este, de anul trecut, consilier local PNL în comuna Țibănești. ”Lumea îl știa de om liniștit, nu am avut nici o problemă cu el. Acum, după ce decizia de arestare a rămas definitivă, trebuie să vedem cum vom acționa conforma Statutului partidului”, a declarat, pentru G4Media, primarul Neculai Munteanu, coleg de partid cu Stavarache și șeful filialei liberale din Țibănești.

Citeste continuarea pe G4Media.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS