5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVasile Blaga, achitat a doua oară într-un dosar de trafic de influenţă

Vasile Blaga, achitat a doua oară într-un dosar de trafic de influenţă

Vasile Blaga a fost achitat luni de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit deciziei instanţei, Blaga a fost achitat în baza articolului 16 litera b) din Codul de procedură penală:„Fapta nu este prevăzută de legea penală”.

De asemenea, judecătorii au ridicat sechestrul pe averea europarlamentarului. Decizia instanţei nu este definitivă. Vasile Blaga a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în anul 2016.

În octombrie 2017, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul secretar general al PDL, apoi Curtea de Apel Bucureşti a decis în iulie 2020 să fie rejudecat. Dosarul s-a întors la Tribunalul Bucureşti, care a dispus în august 2020 că nu are competenţă în acest caz, pentru ca, în final, dosarul să ajungă la Instanţa supremă, potrivit Realitatea.

Fostul secretar general al PDL a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS