15.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn taximetrist englez a dejucat un atentat închizând atacatorul în maşină

Un taximetrist englez a dejucat un atentat închizând atacatorul în maşină

-

Şoferul unui taxi care a sărit în aer, duminică, în faţa unui spital din Liverpool, în nordul Angliei, este considerat un ”erou” care a evitat o catastrofă, informează News.ro.

În cadrul anchetei, trei bărbaţi – în vârstă de 29, 26 şi 21 de ani – au fost arestaţi în cartierul Kensington din Liverpool, în virtutea legii privind terorismul, a anunţat duminică seară poliţia.

Explozia – care s-a soldat cu un mort şi un rănit – a avut loc duminică dimineaţă, în timp ce Regatul Unit comemora victimele războaielor, în ”Duminica Amintirii”.

Incidentul s-a petrecut la câteva sute de metri de Catedrala din Liverpool, unde sute de militari, veterani şi un public numeros erau adunaţi în semn de omagiu.

Şoferul taxiului, rănit în explozie, a fost catalogat drept un ”erou” de către lideri politici şi tabloide, care apreciază că el a evitat alte morţi.

”Este o anchetă în curs, deci nu pot comenta detalii sau spune exact despre ce tip de incident este vorba (…), însă se pare că şoferul taxiului respectiv s-a comportat cu o prezenţă de spirit şi un curaj incredibile”, a declarat luni premierul Boris Johnson, în cursul unei vizite la un centru medical din Londra.

Tabloidul The Daily Mail dezvăluie că şoferul a descoperit că pasagerul său avea un aer ”suspect” şi l-a închis în taxi.

El a fost rănit în explozie, iar pasagerul – care nu a fost identificat în mod oficial – a murit, a anunţat poliţia.

”Ameninţarea terorismului nu a dispărut”

”Şoferul de taxi, în eforturle sale eroice, a reuşit să evite ceea ce ar f putut să fie o catastrofă absolut oribilă la spital”, a decarat luni, la BBC, primarul Liverpoolului, Joanne Anderson.

Ea a confirmat că şoferul ”a închis portierele” vehiculului.

”Asta ne aminteşte că ameninţarea terorismului nu a dispărut”, a apreciat luni, la Sky News, preşedintele Partidului Conservator, Oliver Dowden.

Poliţia antiteroristă este însărcinată cu ancheta, potrivit BBC, şi este susţintă de către serviciul britanic de informaţii interne (MI5).

Poliţia locală a anunţat că a fost alertată la ora locală 11.00 (13.00, ora României) şi că a intervenit imediat.

”Până în prezent, înţelegem că maşina implicată era un taxi care s-a oprit la spital, cu puţin timp înainte de explozie”, anunţa poliţia duminică după-amiaza, adăugând că ”se lucrează în vederea stabilirii a ceea ce s-a întâmplat”.

”Un cordon mare” de poliţie exista în continuare, luni, pe Rutland Avenue, la Liverpool, iar ”un număr mic de locuinţe au fost evacuate din precauţie”, în cadrul anchetei în curs, a anunţat Poliţia din Greater Manchester.

Boris Johnson a anunţat duminică seară că se gândeşte ”la toate persoanele afectate de teribilul incident de la Liverpool”.

Imagini publicate pe site-uri ale presei locale surprind un fum gri care se ridică deasupra locului incidentului şi un vehicul carbonizat.

Şeful pompierilor din Merseyside, Phil Garrigan, a declarat că incendiul vehiculului era ”complet dezvoltat” la sosirea vehiculului de intervenţie.

”Echipele operaţionale au stins incendiul rapid, dar, aşa cum a anunţat şeful poliţiei, a murit o persoană”, a declarat el presei la faţa locului.

”Alt individ a părăsit vehiculul înainte ca incendiul să se dezvolte”, a precizat el.

Poliţia a îndemnat populaţia ”să rămână calmă, dar vigilentă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Tânără de 18 ani, care conducea o motocicletă,...

O tânără de 18 ani, care conducea o motocicletă,...

ȘTIRI GdS