16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateONG-uri austriece au protestat într-un magazin Ikea împotriva tăierii pădurilor din România

ONG-uri austriece au protestat într-un magazin Ikea împotriva tăierii pădurilor din România

Mai multe ONG-uri din Austria au organizat un protest la unul dintre magazinele Ikea din Viena. Protestatarii au cerut să fie oprit „masacrul din pădurile seculare din România”, informează Observatornews, citând Organizaţia Agent Green.

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz s-au unit pentru a protesta faţă de tăierile de lemn din pădurile din România. Protestatarii au lipit pe produsele din magazin etichete cu mesajul „Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România”.

Ikea deţine aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România

„Modul grotesc în care IKEA se preface că este sustenabilă prin noul său magazin din Viena este exemplul perfect care ilustrează cum corporațiile multinaționale încearcă să își acopere crimele din lanțul de producție prin spălarea imaginii.

Sursa ilegală a lemnului a fost documentată în repetată rânduri, cu exemple clare din Siberia, Ucraina și România. Vremea etichetelor proprii ale corporațiilor este la apus.

Este nevoie de o lege nouă care să arate proveniența tuturor materialelor și care să îi facă responsabili personal legal pe șefii companiilor și consiliul director dacă pun pe piață produse care au abuzat natura și lucrătorii.

Practic, dacă această lege ar fi deja în vigoare, atunci șeful IKEA din Austria ar plăti miliarde și ar face pușcărie pentru că vinde mobilă din lemn ilegal din România. În următorii ani ne vom concentra ca asta să devină lege”, a declarat Veronica Bohrn Mena, purtător de cuvânt al Lieferkettengesetz – Austria.

Potrivit celor de la Agent Green, Ikea deţine aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România, ceea ce transformă firma suedeză în cel mai mare proprietar privat de păduri din ţara noastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS