24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiria: 13 luptători guvernamentali, uciși într-o ambuscadă a grupării Stat Islamic

Siria: 13 luptători guvernamentali, uciși într-o ambuscadă a grupării Stat Islamic

Cel puţin 13 luptători proregim şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-o ambuscadă a grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), notează AFP.

Înfrânt în Siria din martie 2019 odată cu prăbuşirea „califatului” său, SI continuă, totuşi, să lanseze atacuri sângeroase în ţară, în special în imensul deşert Badiya care se întinde din provincia centrală Homs până în Deir Ezzor, la frontiera cu Irakul, unde jihadiştii efectuează, de asemenea, incursiuni.

Desfăşurat în zona deşertică Masrib, în vestul provinciei Deir Ezzor, atacul de sâmbătă a ucis „13 membri ai unui grup local proregim şi a rănit alţi câţiva”, potrivit acestui ONG care dispune de vastă reţea de surse în Siria. Ambuscada SI a avut loc în timp ce luptătorii proregim acţionau pe teren, în zona respectivă.

Bilanțul victimelor grupării Stat Islamic

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, acest bilanţ este „cel mai ridicat printre forţele regimului şi grupările proregim din ultimele cinci luni”. Din martie 2019, 1.593 de membri ai forţelor regimului sau ai grupărilor loiale acestuia au fost ucişi, precum şi 153 de combatanţi pro-Iran non-sirieni, în diverse atacuri cu bombă sau ambuscade desfăşurate de SI, potrivit OSDO.

Pe de altă parte, 1.081 de membri ai grupării SI şi-au pierdut viaţa în atacuri, potrivit aceleiaşi surse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS