17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmerican condamnat la închisoare pe viață, grațiat după 24 de ani

American condamnat la închisoare pe viață, grațiat după 24 de ani

-

Un bărbat din Carolina de Nord condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care nu a comis-o, pe vremea când avea 19 ani, va putea fi despăgubit cu 750.000 de dolari după ce a executat 24 de ani de temniță. Dontae Sharpe a fost grațiat de guvernatorul statului Carolina de Nord, scrie Hotnews.

El fusese pus în libertate încă din 2019, iar decretul de grațiere îi permite să ceară statului despăgubiri în valoare de 750.000 de dolari.

În 1995, Dontae Sharpe a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui George Radcliffe, 33 de ani, cu care ar fi negociat o vânzare de droguri. Sharpe a pledat nevinovat, mărturisind ulterior, într-un interviu, că a refuzat o înțelegere cu procurorii care îi oferiseră o pedeapsă mai blândă în schimbul recunoașterii crimei.

Cazul împotriva lui Sharpe s-a bazat în mare parte pe mărturia unei adolescente de 15 ani care a susținut că l-a văzut pe Sharpe împușcându-l mortal pe Radcliffe. Ulterior, ea a mărturisit că nu se afla la fața locului și că depoziția a fost inventată, la presiunea anchetatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS