5.5 C
Craiova
miercuri, 19 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePropunere la legea certificatului verde. Românii nevaccinați ar putea fi testaţi gratuit timp de 2 luni

Propunere la legea certificatului verde. Românii nevaccinați ar putea fi testaţi gratuit timp de 2 luni

Angajaţii români care nu sunt vaccinaţi ar putea beneficia de testare gratuită, dar numai timp de 60 de zile. Este o propunere la legea cetificatului verde aflată în acest moment în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Dacă va fi adoptată, legea ar putea intra în vigoare cel mai devreme în luna decembrie.

„Nu putem permite – și nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit și cu o frecvență nedefintă”, a spus Alexandru Rafila.

Termenul de 2 luni este o soluție ca oamenii să se poată obişnui cu acest tip de acces la locul de muncă

Întrebat dacă testarea gratuită, timp de 2 luni, este o soluție ca oamenii să se obișnuiască cu acest tip de acces la locul de muncă, deputatul PSD Alexandru Rafila a spus: „E o soluție pentru o perioadă limitată de timp, asta s-a întâmplat în mai multe țări din UE”, potrivit Digi24.

„Nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit și cu o frecvență nedefintă“

„Trebuie să înceteze discriminarea, să încurajăm testarea. Nu putem permite – și nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit și cu o frecvență nedefintă. Va exista o definire pentru numărul de teste. Trebuie să facem o dimensionare inclusiv pe posibilitățile financiare ale României și pe o perioadă limitată”, a mai spus Rafila.

„Contextul în care se accepta certifcatul verde, se acceptau anumite condiții și alternativa testării, dar cu plata acestor teste, am încercat să o așezăm în 2 luni în care să agrea fiecare dintre noi, și organizațiile profesionale, și Ministerul Sănătății, și noi ca parlamentari, un context legal pentru certificatul verde și stimularea vaccinării”, a spus deputatul PNL Nelu Tătaru.

„Am lăsat privatul să își gestioneze modul în care face accesul la locul de muncă. Noi venim doar pe sectoru public”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Salt incredibil al bilanțului zilnic de infecții cu coronavirus...

Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a...

ȘTIRI GdS