0.3 C
Craiova
marți, 18 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitate100 de pensionari din Vâlcea și Galați vor protesta în fața Ministerului Muncii

100 de pensionari din Vâlcea și Galați vor protesta în fața Ministerului Muncii

Două alianţe ale pensionarilor din judeţele Galaţi şi Vâlcea, afiliate la Federaţia Naţională „Solidaritatea” a Pensionarilor din România (FNSPR), vor organiza mâine un miting de protest la sediul Ministerului Muncii şi al Preşedinţiei României, din cauza „deprecierii vieţii românilor în general şi a vieţii pensionarilor în special”.

Potrivit unui comunicat a celor două organizaţii, la protest vor participa cel mult 100 de persoane. Astfel, joi, între orele 11.00 – 12.30, pensionarii se vor afla în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, iar între orele 13.30 – 15.00 la Palatul Cotroceni, perimetrul intersecţiei Şos. Cotroceni cu strada Brândză, pe trotuarul adiacent cu Grădina Botanică. „Pensionarii se adresează ferm şi cu viză directă preşedintelui României Klaus Werner Iohannis, dar şi Ministerului din „Guvernele sale” care a avut cea mai nefastă contribuţie în deprecierea fără egal a vieţii românilor în general şi a vieţii pensionarilor în special.

Protestul se doreşte a fi strigătul de durere şi deznădejde al poporului român, a acelor categorii de cetăţeni cu venituri cu mult sub nivelul de subzistenţă, care îi situează într-o cruntă sărăcie, tot mai mulţi pensionari făcând parte din această categorie, mulţi dintre aceştia fiind privaţi chiar de dreptul suprem prevăzut în Constituţie, ”Dreptul la viaţ㔑, spun reprezentanţii celor două organizaţii.

Aceştia solicită luarea unor măsuri de maximă urgenţă, pentru a contracara ferm şi rapid „consecinţele neluării de măsuri, ale lipsei de pricepere şi empatie faţă de români”, ceea ce a condus la moartea în mai puţin de trei minute din 24 de ore a unui român, din cauza pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie dată dispărută a fost găsită moartă într-o...

Sfârşit tragic pentru o femeie de 68 de ani...

ȘTIRI GdS