10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndustria jocurilor video din România, cifră de afaceri de 218 milioane de dolari în 2020

Industria jocurilor video din România, cifră de afaceri de 218 milioane de dolari în 2020

Industria jocurilor video din România a raportat o cifră de afaceri de 218 milioane de dolari, în 2020, în creştere cu 19,1% faţă de anul precedent, arată datele studiului anual realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), consultat de AGERPRES.

În perioada analizată, au fost dezvoltate pe plan local 22 de titluri, printre care şi celebrele Watch Dogs: Legion şi FIFA21, create în birourile locale ale Ubisoft şi Electronic Arts. DE asemenea, studiourile independente s-au remarcat prin câteva titluri care au obţinut recunoaştere internaţională: Door Kickers 2: Task Force North (KillHouse Games), Zombieland: AFK Survival (Metagame) sau Football Rivals (Green Horse Games).

Potrivit raportului, în cursul anului 2020 şi în prima parte a acestui an, industria locală nu a resimţit efectele crizei sanitare, ci s-a bucurat de un interes considerabil al dezvoltatorilor din străinătate. Astfel, studioul GreenHorse Games a fost achiziţionat de Miniclip, Whyttest a fost cumpărat de grupul Testronic, iar AMC România de Keywords Studios.

În plus, mai multe studiouri internaţionale şi-au deschis birouri în România: Funcom, Kolibri Games, Wolcen sau Ten Square Games.

Numărul studiourilor dezvoltatoare de jocuri video locale a crescut, de la 100 în 2019 la 120 în 2020, iar peste jumătate dintre acestea (52%) se află în Bucureşti, 15% în Cluj-Napoca, câte 5% în Iaşi şi Timişoara, respectiv 3% în Braşov.

Două din zece studiouri (20%) îşi desfăşoară activitatea în oraşele mici ale ţării, precum: Botoşani, Târgu Mureş, Alexandria, Brăila, Arad sau Turda.

Citește mai multe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS