11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate18 bebeluşi din Vietnam, vaccinaţi din greşeală împotriva COVID

18 bebeluşi din Vietnam, vaccinaţi din greşeală împotriva COVID

Optsprezece bebeluşi din Hanoi au fost vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19 în loc de alte vaccinuri, însă nu au fost raportate efecte adverse, a informat vineri autoritatea sanitară a oraşului, potrivit e.vnexpress.net.

Acest incident rar s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a vaccinat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.

Imediat după descoperirea greşelii, centrul a raportat situaţia autorităţilor locale, care au ordonat centrului să transfere sugarii la Spitalul Sfântul Pavel pentru a fi monitorizaţi.

Până vineri dimineaţă, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare – efecte secundare frecvente după vaccinare – însă nu au fost raportate efecte adverse, a raportat departamentul amintit, adăugând că starea micuţilor este stabilă.

Autorităţile districtuale l-au suspendat pe membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi pe alţi patru care au fost implicaţi în incident.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS