21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn preot confirmat cu COVID a ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare

Un preot confirmat cu COVID a ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare

Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și au deschis unui preot dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta, deși fusese confirmat pozitiv cu COVID, a ținut o slujbă, două botezuri și a participat și la o înmormântare, informează Alba24.ro.

Preotul ar fi fost testat pozitiv pentru COVID pe 30 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. A doua zi, el ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, chiar dacă trebuia să fie în izolare. De asemenea, luni, ar fi participat și la o slujbă de înmormântare, alături de alți preoți.

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații legate de prezența fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Șopterean, paroh al parohiei Micești, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă. 

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru Alba24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS