6.4 C
Craiova
joi, 29 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul a donat României 40 de concentratoare de oxigen

Israelul a donat României 40 de concentratoare de oxigen

Primul transport de concentratoare de oxigen, din cele 40 pe care Israelul le donează spitalelor din România, a sosit marţi la Bucureşti, iar duminică va veni în România şi o delegaţie medicală din această ţară, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Israelului, echipa respectivă este compusă din trei doctori, un asistent-şef specializat în COVID-19 şi un expert în logistică, iar obiectivul specialiştilor este de a perfecţiona activitatea personalului medical şi de a eficientiza procesul de îngrijire, având în vedere criza de personal, de a însoţi medicii şi de a-i îndruma.

„România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe ţări au trecut, inclusiv Israel. Pacienţii infectaţi cu coronavirus au nevoie de o atenţie medicală deosebită şi aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare (…). Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”, a afirmat ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS