22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa şi-a vaccinat cu schema completă trei sferturi din populaţie

Franţa şi-a vaccinat cu schema completă trei sferturi din populaţie

Franţa şi-a vaccinat cu schema completă trei sferturi din populaţie împotriva coronavirusului, potrivit cifrelor oficiale publicate miercuri, relatează dpa.

Însă, în pofida numărului mare de persoane care au fost vaccinate cu două doze, rămân în continuare îngrijorări cu privire la grupurile de persoane în vârstă şi vulnerabile care sunt mai mult mai predispuse să se îmbolnăvească.

„Este important ca un număr cât mai mare de persoane cu vârsta peste 65 de ani să se vaccineze cu a treia doză”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, menţionând că numărul infectărilor este în creştere.

Obligativitatea purtării măştii va fi reintrodusă în şcolile primare

Obligativitatea purtării măştii va fi reintrodusă în şcolile primare în 39 de departamente după vacanţa de toamnă, săptămâna viitoare, conform Agerpres.

Rata de incidenţă pe şapte zile – numărul de noi infectări într-o săptămână la 100.000 de locuitori – a ajuns acum din nou la 60 în Franţa.

Numărul de pacienţi cu coronavirus care necesită spitalizare pentru tratament a înregistrat o creştere uşoară, potrivit autorităţilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS