21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă spontană a şoferilor de autobuze din Iași, care cer mărirea salariilor

Grevă spontană a şoferilor de autobuze din Iași, care cer mărirea salariilor

Şoferii de autobuze din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, principala revendicare fiind creşterea salariilor până la 4.000 de lei pe lună, informează News.ro.

În municipiu Iaşi, marţi la ora 10.00 circulau doar tramvaiele, autobuzele fiind garate în curtea companiei de transport.

Directorul CTP, Cristian Stoica, a declarat că în cursul zilei de luni bugetul companiei a fost majorat în şedinţa de Consiliu Local, iar fondul de salarii a crescut cu aproape cinci milioane de lei.

Potrivit conducerii CTP, în prezent un şofer de autobuze câştigă între 2.400 şi 2.700 de lei, la care se adaugă diverse sporuri.

„Nu cred că au de ce să se plângă de salariul şi sporurile pe care le au. Comparativ cu cei din ţară, nu stăm rău cu salariul”, a precizat directorul CTP, Cristian Stoica.

Protestul este unul spontan, nefiind asumat de sindicatul companiei de transport.

Pe traseele din Iaşi ar fi trebuit să circule marţi dimineaţă 70 de autobuze, însă niciun mijloc de transport de acest tip nu ieşit la stradă.

Ieşenii au aglomerat staţiile de transport din municipiu, fără a şti că autobuzele nu mai circulă, unii dintre călători fiind iritaţi de protestul lucrătorilor companiei de transport din Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS