19.5 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateȘase ani de la Tragedia Colectiv

Șase ani de la Tragedia Colectiv

Astăzi se împlinesc 6 ani de la tragedia din Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă. 64 persoane și-au pierdut viața după acel incendiu.

În noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a cuprins Clubul Colectiv, în timpul unui concert susținut de trupa Goodbye to Gravity.

A fost cel mai grav accident de după Revoluție, cu cele mai multe victime și cei mai mulți răniți, peste 180.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

”Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată. Cine crede că povestea Colectiv se va încheia, se înșeală! Mi-am dorit să se obțină un singur lucru: Colectiv să nu se mai repete! Sau dacă se repetă, pentru că incendiile nu le putem opri, atunci tragedia din spitale să poată fi evitată. (…) Povestea Colectiv se va încheia numai atunci când vom ști să tratăm arșii în România. Până atunci nu se va încheia”, a declarat Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care s-a stins din viață la numai 22 de ani, în noaptea tragică de 30 octombrie 2015, potrivit RoHealthReview.

Slujbă de pomenire pentru victimele de la Colectiv

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, slujbe de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv la Biserica “Sf. Nicolae” – Broşteni şi în faţa fostului club, la şase ani de la tragicul eveniment.

“Se împlinesc, sâmbătă, 6 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, care a îndurerat România şi în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de persoane. În memoria acestora, Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o slujbă de pomenire la Biserica “Sf. Nicolae” – Broşteni din Bucureşti”, informează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

La ora 11.30 are loc slujba parastasului, care va fi oficiată în curtea Bisericii parohiei “Sfântul Nicolae” – Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel;

La ora 12.00, are loc slujba parastasului, care va fi oficiată în faţa fostului club Colectiv de soborul de preoţi.

Comemorarea victimelor de la Colectiv în București

Brigada Rutieră sfătuieşte şoferii să circule cu atenţie sâmbătă, cu ocazia unei adunări publice pentru comemorarea victimelor incendiului de la Colectiv, care va începe la Curtea de Apel Bucureşti, la ora 17,00, şi va continua la fostul club, până la ora 23,00.

Potrivit Brigăzii Rutiere, între orele 17,00 – 17,30, va avea loc adunarea participanţilor pe trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti, iar între orele 17,30 – 19,00, se va forma un lanţ uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti.

Între orele 19,30 – 20,30, participanţii vor pleca din faţa Curţii de Apel Bucureşti pe traseul Splaiul Independenţei – traversarea intersecţiei strada Halelor/Splaiul Independenţei – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecţia bulevardului I.C.Brătianu/bulevardul Unirii – traversare pe bulevardul Unirii în zona Fântâni – Pod Şerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerţ – strada Bucur – cu punct final la fostul club.

Adunarea publică la locul tragediei din 2015 se va desfăşura între orele 20,30 – 22,30.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, arată sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecFie că este vorba despre timpul tău, lucruri sau...

ȘTIRI GdS