16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal diplomatic între Belgia şi Polonia

Scandal diplomatic între Belgia şi Polonia

Polonia l-a convocat pe ambasadorul belgian să dea explicații la ministerul de externe, după ce premierul Belgiei, Alexander De Croo, a acuzat Varșovia că se joacă cu focul în disputa privind statul de drept, informează Hotnews.

„Jucați un joc periculos, vă jucați cu focul când declarați război colegilor europeni din motive de politică internă”, a afirmat premierul belgian, potrivit Reuters.

De Croo se referă la recentul interviu acordat cotidianului Financial Times de premierul polonez Mateusz Morawiecki. Prim-ministrul polonez acuza Comisia Europeană că „ține o armă la capul” țării sale și că riscă să declanșeze un al „treilea război mondial” din cauza negocierilor legate de programul de relansare economică post-Covid al Varșoviei pe care executivul UE vrea să îl condiționeze de respectarea statului de drept.

”Acești bani ar fi trebuit plătiți deja. Este o încălcare a procedurii din partea Comisiei”, a declarat premierul Poloniei în cadrul unui interviu acordat publicației Financial Times. „Ei sunt cei care încalcă domnia legii”, a mai spus acesta. El a amenințat, de asemenea, cu „măsuri de retorsiune” care ar putea include blocarea planului de combatere a schimbărilor climatice planificat de Uniunea Europenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS