12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat arestat preventiv pentru înşelăciuni prin metoda ''Accidentul''

Bărbat arestat preventiv pentru înşelăciuni prin metoda ”Accidentul”

Un bărbat din judeţul Galaţi a fost arestat preventiv după comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, cu mod de operare metoda ”Accidentul”, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că în perioada septembrie – octombrie 2021, folosind această metodă, bărbatul ar fi reuşit să înşele două persoane, creând un prejudiciu de peste 80.000 lei, şi ar fi încercat să o înşele pe o a treia.

Astfel, la data de 2.09.2021, în jurul orei 16:30, a apelat persoana vătămată S.E., în mod succesiv, iar prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv că ar fi fiica acesteia, respectiv un medic, a indus-o şi menţinut-o în eroare sub pretextul că fiica acesteia şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident casnic, determinând-o astfel să-i remită suma totală de 70.000 lei, pe care a ridicat-o din faţa uşii de acces în locuinţa persoanei vătămate.

La data de 16.10.2021, în jurul orelor 14:30, a apelat persoana vătămată P.T, recomandându-se a fi sora acesteia, iar sub pretextul că a suferit un accident în baia locuinţei şi are coloana fracturată, a indus-o şi menţinut-o în eroare, determinând-o să-i predea un card bancar BCR , pe care se afla suma de aproximativ 30.000 lei aparţinând soţului acesteia, împreună cu codul pin.

Plăţi în valoare de 11.988,70 lei

Ulterior, în aceeaşi zi, folosind cardul bancar şi codul pin aferent, inculpatul a realizat multiple plăţi în valoare de 11.988,70 lei, achiziţionând mai multe bijuterii din aur, pe care le-a amanetat în aceeaşi zi.

În noaptea de 20/21.10.2021 în jurul orei 02:30, a apelat persoana vătămată S.I. şi s-a recomandat a fi colegul ginerelui acesteia, iar sub pretextul că fiica persoanei vătămate a suferit un accident în urma căruia şi-a fracturat coloana vertebrală, a indus-o şi menţinut-o în eroare, ocazie cu care i-a solicitat suma de 30.000 lei pentru efectuarea unei operaţii chirurgicale. Persoana vătămată, cu ocazia deplasării inculpatului în faţa scării de bloc unde aceasta domiciliază, a realizat că urma să fie înşelată, motiv pentru care a refuzat să-i remită acestuia suma de 30.000 lei.

La data de 28.10.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului, propunere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS