7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate8.000 de pachete de ţigări, trecute graniţa cu parapanta

8.000 de pachete de ţigări, trecute graniţa cu parapanta

8.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană au fost descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră din Sighetul Marmației. Țigările au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unei parapante, informează Digi24.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.25, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava, şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Polițiștii de frontieră români au informat autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului.

În direcția în care a fost observat aparatul de zbor s-au deplasat mai multe echipe operative, care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, pe raza localităţii Grăniceşti, judeţul Suceava, au fost descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 93.600 lei.

Țigările au fost ridicate pentru a fi confiscate.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS