22.3 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateTeleorman: Peste 21 de tone de deşeuri transportate ilegal

Teleorman: Peste 21 de tone de deşeuri transportate ilegal

Peste 21 de tone de deşeuri care veneau din Macedonia au fost oprite la frontieră, la Turnu Măgurele, după ce au fost descoperite mai multe nereguli, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Deşeurile au fost returnate societăţii expeditoare

„În ziua de 26 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean macedonean, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 21.800 de kilograme deşeuri materiale neferoase. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau deşeuri din plastic amestecate cu deşeuri din materiale neferoase. Toate erau încărcate din Macedonia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din ţara noastră.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deşeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar şi pentru neconcordanţele privind deşeurile menţionate în documentele de transfer şi cele identificate fizic în mijlocul de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aurul rusesc, pe lista interdicțiilor: „Trebuie să tăiem ...

Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice...

ȘTIRI GdS