17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul noilor infecții cu coronavirus din Bulgaria a atins un nou record zilnic

Numărul noilor infecții cu coronavirus din Bulgaria a atins un nou record zilnic

Numărul noilor infecții cu coronavirus din Bulgaria a urcat la 6.813, un bilanț zilnic record, în condițiile în care cea mai puțin vaccinată țară din Uniunea Europeană se luptă cu al patrulea val al pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Numărul deceselor Covid-19 a fost de 124 în ultimele 24 de ore, totalul urcând la 23.440, potrivit datelor oficiale furnizate miercuri.

Peste 7.300 de persoane cu această boală sunt internați în spitalele de la sud de Dunăre, personalul medical subdimensionat luptându-se să gestioneze fluxul de pacienți cu coronavirus.

Guvernul interimar de la Sofia a impus certificatul sanitar pentru majoritatea spațiilor publice închise

Guvernul interimar de la Sofia a impus certificatul sanitar pentru majoritatea spațiilor publice închise, în condițiile în care doar un sfert dintre bulgarii adulți s-au vaccinat contra Covid.

Numărul persoanelor care vin zilnic la vaccinare a crescut de patru ori de joia trecută, când a fost introdus certificatul sanitar.

Peste 26.000 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 1,46 de milioane.

Dar mulți bulgari rămân sceptici în privința vaccinului în condițiile unei neîncrederi profunde în instituțiile statului, a dezinformărilor și mesajelor contradictorii ale politicienilor și experților înaintea celei de-a treia runde de alegeri parlamentare de anul acesta, ce vor avea loc pe 14 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS