8.4 C
Craiova
sâmbătă, 2 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pensionar de 90 de ani a donat 100.000 lei Maternității de la SJU Sibiu

Un pensionar de 90 de ani a donat 100.000 lei Maternității de la SJU Sibiu

Un pensionar din București în vârstă de 90 de ani a făcut un gest de solidaritate fără precedent, donând 100.000 de lei pentru programul de combatere a mortalității infantile. Cu acești bani, Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților, anunță organizația într-un comunicat de presă, citat de Hotnews.

Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Este vorba de Ioan Muțiu, un pensionar originar din comuna Ludoș, jud. Sibiu.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic, și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuți, dintre care peste 400 prematuri. În 2020, s-au înregistrat peste 3.000 de nașteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost îngrijiți în secția de Terapie Intensivă neonatală.

„Aparatul permite monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților la termen și prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar și la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferitelor complicații ale afecțiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcționalității creierului și monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a precizat dr. Livia Ognean, șeful Secției de Neonatologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS