1 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateEticheta ecologică a UE la toate produsele cosmetice

Eticheta ecologică a UE la toate produsele cosmetice

Comisia a adoptat noile criterii de acordare a etichetei ecologice a UE (EU Ecolabel) pentru produsele cosmetice și de îngrijire a animalelor.

Comisia a adoptat noile criterii de acordare a etichetei ecologice a UE (EU Ecolabel) pentru produsele cosmetice și de îngrijire a animalelor, oferindu-le astfel consumatorilor din întreaga UE beneficiile unor dovezi fiabile pentru mărcile cu adevărat verzi.

Criteriile de acordare a etichetei ecologice a UE duc la reducerea impactului produselor asupra apei, solului și biodiversității, contribuind astfel la o economie curată și circulară și la un mediu înconjurător fără substanțe toxice. Eticheta ecologică a UE este o etichetă fiabilă de excelență în materie de mediu, verificată de o terță parte, care ia în considerare impactul unui produs asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viață, de la extracția materiilor prime până la eliminarea sa finală.

Criteriile actualizate privind eticheta ecologică a UE se vor aplica de acum tuturor produselor cosmetice, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE privind produsele cosmetice. Anterior, cerințele pentru acordarea etichetei ecologice a UE pentru produsele cosmetice acopereau o gamă limitată de produse „care se pot îndepărta prin clătire”, precum: gelurile de duș, șampoanele și balsamurile de păr.

Normele actualizate includ produse cosmetice „fără clătire” precum:

  • cremele,
  • uleiurile,
  • loțiunile pentru îngrijirea pielii,
  • deodorantele și antiperspirantele,
  • produsele de protecție solară,
  • produsele pentru coafură și machiaj.

În sectorul îngrijirii animalelor, de acum se poate acorda eticheta ecologică a UE unor produse care se îndepărtează prin clătire.

Eticheta ecologică a UE sprijină tranziția ecologică și ambiția de a reduce la zero poluarea, oferindu-le în același timp alternative mai bune consumatorilor care caută opțiuni sănătoase și durabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cei doi români confirmați cu Omicron, în stare foarte...

Cei doi pacienți confirmați cu varianta Omicron a SARS-CoV2...

ȘTIRI GdS