1 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateProtestele au fost interzise pe o perioadă de 30 de zile

Protestele au fost interzise pe o perioadă de 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

În documentul oficial se spune că pot protesta doar cei vaccinați împotriva Sars-Cov-2, într-un număr de cel mult 100 de persoane. De asemenea, pot protesta cei care  se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Deci în cazul unui protest cu 99 de oameni vaccinați și 1 nevaccinat autoritățile au putea interveni în forță.

În plus de asta este cunoscut faptul că cei nemulțumiți care au ieșit deja în stradă sunt fix cei care nu sunt vaccinați.

„Se propune ca, pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile să poată fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Precipitații, vânt puternic și polei în mare parte din...

ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări...

ȘTIRI GdS