5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia

Vladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia, din 30 octombrie până pe 7 noiembrie, din cauza agravării pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP.

„Preşedintele îşi va continua munca prin videoconferinţă (…), evenimente în persoană, dată fiind situaţia epidemiologică dificilă, nu vor avea loc”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse, scrie agerpres.ro.

Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii

Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia.

„Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Putin. Şeful statului rus a făcut aceste declaraţii la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului, precizând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni dacă situaţia epidemică o justifică.

Putin i-a implorat pe ruşi, foarte reticenţi, să se vaccineze

Săptămâna dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie coincide cu vacanţa şcolară rusă şi numai 1, 2 şi 3 noiembrie erau lucrătoare, restul fiind zile de weekend şi zile de sărbătoare.

De asemenea, el i-a implorat pe ruşi, foarte reticenţi, să se vaccineze.

Vladimir Putin a cerut, de asemenea, accelerarea depistării şi întărirea măsurilor de izolare în cazurile contact.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Peste 1.600 de cazuri noi de COVID și 147...

În România, în ultimele 24 de ore au fost...

ȘTIRI GdS