16.7 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

Noi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

Spania a luat decizia de a testa aleatoriu persoanele care vin din România, chiar dacă au certificat verde. Astfel, o parte din pasagerii care vin cu avionul din România, chiar dacă prezintă certificat verde sau test PCR, vor fi testați la intrare în Spania.

Începând cu luna septembrie 2021, întregul teritoriu al României a fost inclus de către autoritățile spaniole pe lista statelor/regiunilor de risc.

Toți pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte:

  • certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID de la care au trecut minim 14 zile sau
  • certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID-19 de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile sau
  • certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ al unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ al unui test antigen realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei;

Testare aleatorie

Minorii cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru aceștia trebuie completat formularul privind starea de sănătate (https://www.spth.gob.es/).

„Având în vedere situația epidemiologică din România, pasagerii care sosesc pe aeroporturile spaniole provenind din România pot fi supuși unui control de temperatură (fără contact sau prin camere termografice) și inclusiv unor teste de diagnosticare pentru COVID-19, chiar dacă la îmbarcarea în Romania au prezentat documentele solicitate de autoritățile spaniole. Mai multe informații pot fi obținute la pagina de internet: https://www.spth.gob.es/info-pcr.

Acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului. Având în vedere că acestea pot varia de la o companie la alta, se recomandă ca, anterior călătoriei, pasagerii să consulte condițiile de îmbarcare prezentate de compania aeriană”, precizează MAE pe site-ul oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS