22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia, un nou record al deceselor asociate COVID-19

Rusia, un nou record al deceselor asociate COVID-19

Rusia a înregistrat miercuri un nou record al deceselor asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ oficial publicat cu puţin timp înaintea unei reuniuni prezidate de Vladimir Putin, care ar putea să impună anumite restricţii pentru controlarea epidemiei de coronavirus, informează AFP.

În ultimele 24 de ore, 1.028 de decese cauzate de noul coronavirus au fost raportate în Rusia – un număr record -, precum şi 34.073 de noi infectări, conform unui bilanţ guvernamental.

Rusia a doborât de mai multe ori recordul de infectări şi recordul de decese zilnice asociate COVID

În ultimele zile, Rusia a doborât de mai multe ori recordul de infectări şi recordul de decese zilnice asociate COVID-19, într-o perioadă marcată de recrudescenţa epidemiei, alimentată de o campanie lentă de vaccinare şi de absenţa unor restricţii sanitare, potrivit Agerpres.

Semn al îngrijorării care domneşte la Kremlin, preşedintele Putin va prezida miercuri o reuniune guvernamentală consacrată epidemiei, la finalul căreia noi măsuri ar putea fi anunţate pentru a limita răspândirea virusului.

Vicepremierul rus responsabil cu Sănătatea a recomandat decretarea unei săptămâni nelucrătoare

Marţi, vicepremierul rus responsabil cu Sănătatea, Tatiana Golikova, a recomandat decretarea unei săptămâni nelucrătoare în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie în întreaga ţară.

Vladimir Putin a recurs în trecut la o astfel de măsură pentru a limita circulaţia persoanelor şi, implicit, a virusului.

La Moscova, capitala Rusiei, primarul local a anunţat marţi mai multe măsuri, inclusiv vaccinarea obligatorie a 80% din totalul angajaţilor serviciilor publice, comparativ cu procentul de 60% fixat în prezent, până în data de 1 ianuarie 2022.

Propagarea rapidă a noului coronavirus este în principal cauzată de rata slabă de vaccinare a populaţiei ruse

Propagarea rapidă a noului coronavirus este în principal cauzată de rata slabă de vaccinare a populaţiei ruse, pe fondul neîncrederii rezidenţilor faţă de vaccinurile anti-COVID-19 produse pe plan local.

Doar 32,4% dintre cei 144 de milioane de rezidenţi ruşi sunt vaccinaţi în prezent cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov, care publică un bilanţ zilnic al vaccinărilor.

În faţa acestei situaţii dificile, mai multe regiuni din Rusia au reintrodus obligativitatea prezentării paşaportului sanitar, care permite accesul în spaţiile publice.

Măsura privind purtarea măştii sanitare în anumite spaţii publice, precum transportul în comun, nu este respectată pe scară largă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS