17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatriarhul Daniel: Fără procesiune cu public la scoaterea sfintelor moaște ale Sfântului Dimitrie

Patriarhul Daniel: Fără procesiune cu public la scoaterea sfintelor moaște ale Sfântului Dimitrie

În contextul în care România înregistrează recorduri la numărul de decese din cauza COVID-19 și de infectări cu noul coronavirus, Patriarhul Daniel a decis să ia o decizie radicală, dar necesară în această situație epidemiologică.

Programul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, care se va desfășura în perioada 21-28 octombrie 2021 la Catedrala Patriarhală, nu va mai cuprinde și procesiunea cu public prin care erau scoase moaștele sfântului din interiorul catedralei. Aceasta va fi făcută fără public, numai de către slujitorii lăcașului de cult.

Totodată, Patriarhia anunță că este dispusă să modifice programul, în cazul în care autoritățile vor introduce noi restricții, potrivit stiripesurse.ro.

”Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanți“

”Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți.

Mâine, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineața din Catedrală, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, în pridvor, Sfintele Moaște. Astfel ca lumea care intră în mod curent să se roage în catedrală, să poată face asta afară, în pridvor.

„Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație“

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune.

Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an”, anunță Patriarhia Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS