25.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateVârstnicii din Portugalia, vaccinați anti-Covid și antigripal

Vârstnicii din Portugalia, vaccinați anti-Covid și antigripal

Portugalia a demarat o campanie care se adresează vârstnicilor, simultan cu vaccinul anti COVID li se administrează şi vaccinul anti-gripal. Portugalia e fruntaşă, la nivel mondial, în privinţa imunizării cu serul anti-COVID.

Portughezii de peste 65 de ani sunt așteptați la vaccinarea anti COVID și, în același timp, administrarea serului anti gripal. Autoritățile au luat decizia de a vaccina la dublu pentru că e vremea gripelor, iar în cazul suprapunerii gripei sezoniere cu SARS-COV-2, vârstnicii sunt în pericol și mai mare.

Inițial, comitetul național de vaccinare din Portugalia sugerase administrarea separată a celor doua vaccinuri, întrucât, în caz de reacții adverse ar fi fost greu de stabilit care dintre seruri le-au provocat. Ministerul Sănătății a dat însă undă verde.

Portughezii au luat decizia de a vaccina simultan și pentru că, logistic, e mai simplu. Cu o rată de vaccinare de peste 85 la sută, Portugalia se confruntă de mai multe săptămâni cu creșterea numărului de decese COVID în rândul vârstnicilor de peste 80 de ani, vaccinați cu schema completă. Motivul este varianta Delta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Studenții vor putea face și cursuri online din toamnă

Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face...

ȘTIRI GdS