16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul INTERREG V – A România–Bulgaria

Programul INTERREG V – A România–Bulgaria

Titlul proiectului: „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana”
Acronim: PREF:FIRE, Cod ROBG-409
Contract de finanțare nr. 97107/15.07.2020, încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene
Obiectivul investiției: îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor responsabile cu atribuții în combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana), consolidând astfel capacitatea de management tehnică și instituțională în caz de dezastre și creșterea gradului de răspuns în situații de urgență.
 

ARTICOL DE PRESĂ

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj, în calitate de partener al Consiliului Județean Dolj – Partener Lider, Primăriei Lom (Bulgaria) și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” Dolj participă la implementarea proiectului „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniţă Dolj – Lom, Montana” („Preventing forest fire in Dolj and Lom, Montana cross border region”) în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritară:3 O regiune sigură, Obiectivul Specific:3.1 Îmbunătățirea managementului comun al riscului în aria transfrontalieră.

Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor cu atribuții în lupta împotriva incendiilor forestiere din regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana, consolidând astfel capacitatea de management instituțional și tehnic în caz de dezastru și răspuns în situații de urgență.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 941,964.13 EUR euro. Bugetul total al I.J.J. Dolj este de 217,602.38 euro, din care contribuția proprie de 32,640.36 EURO.

În ceea ce privește investiția realizată, se urmărește dotarea unității cu echipamente performante de intervenție în caz de răspuns în situații de urgență în zona de graniță cu Republica Bulgaria, asigurarea resurselor umane bine instruite pentru intervenții în situații de urgență (incendii), participarea la aplicații comune prin simularea unor situații specifice privind incendiile în zona transfrontalieră și dezvoltarea unui parteneriat în domeniul managementului riscului în situații de urgență (incendii), desfășurarea unei campanii de conștientizare a copiilor și publicului larg, activități de informare și publicitate cu privire la riscurile generate de incendiile forestiere în zona transfrontalieră.

Beneficiarii acestui proiect vor desfășura o serie de activități comune care vizează creșterea capacității de intervenție pentru combaterea incendiilor forestiere în zona transfrontalieră, schimb de experiență în gestionarea comună a riscurilor la incendii forestiere, gestionarea comună a riscurilor generate de incendii prin încheierea și derularea de parteneriate în domeniul situațiilor de urgență.

Detalii suplimentare se pot obține de la:
Nume persoană contact: dl. Dan MOȘTEANU
Funcţie: Manager proiect
Tel. 0251534223, Fax: 0251524464, e-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS