16.8 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitate30 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, transferaţi până acum în Ungaria

30 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, transferaţi până acum în Ungaria

Doi dintre pacienții COVID-19 în stare critică transferați în secții de Terapie Intensivă ale unor spitale din Ungaria au murit, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani transferată de la Timișoara la Szeged și un bărbat în vârstă de 63 de ani din București, transferat la Debrecen.

În total, 30 de pacienți români COVID-19 în stare critică au fost transferați până acum în spitale din Ungaria.

Ungaria este prima țară care va prelua pacienți români infectați cu SARS-CoV

Autoritățile au anunțat că Ungaria este prima țară care va prelua pacienți români infectați cu SARS-CoV2 în stare critică, punând la dispoziție 50 de paturi de Terapie Intensivă.

În jur de 2.000 de pacienți COVID-19 așteaptă în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara să prindă un pat de Terapie Intensivă.

România are probleme cu locurile la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19 de câteva săptămâni, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri.

Pacienții care ajung la spital și au nevoie de un pat de Terapie Intensivă sunt puși pe lista de așteptare, în spitalele din România nemaifiind paturi libere. Pe această listă de așteptare se află, în acest moment, aproximativ 2.000 de pacienți.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Victorii muncite pentru Bara și Buzărnescu în primul tur...

Mihaela Buzărnescu (34 de ani și 116 WTA) și...

ȘTIRI GdS