24 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateUn autobuz va fi transformat în ambulanţă COVID, în București

Un autobuz va fi transformat în ambulanţă COVID, în București

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că în Bucureşti a fost suplimentat semnificativ numărul ambulanţelor pentru testarea şi transportul pacienţilor cu COVID-19, urmând să fie folosit şi un autobuz transformat care permite transportul a zece bolnavi pe tărgi, informează Digi24.

„În ultima perioadă, am suplimentat semnificativ numărul ambulanţelor din Bucureşti. Pe lângă maşinile deplasate de la unităţile pentru situaţii de urgenţă în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti pentru testări, săptămâna trecută, am dat ordinul pentru mobilizarea a altor zece ambulanţe de tip B de prim ajutor şi 18 ambulanţe de multiple victime, cu patru tărgi fiecare, din ţară, către Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Apărării a dat cinci ambulanţe pentru partea de transport şi testări, iar Ministerul Afacerilor Interne o ambulanţă. Asta înseamnă că am crescut capacitatea cu 30-40% în Bucureşti din punct de vedere al posibilităţii de transport şi testare.

În Bucureşti, a fost mobilizat şi un autobuz care permite transportul a zece pacienţi pe tărgi. Este un sistem care poate transforma un autobuz într-o ambulanţă şi s-a pus la dispoziţie un autobuz de la baza logistică a IGSU şi sistemul a fost adus din judeţul Mureş şi este unic în ţară în acest moment”, a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Presiune tot mai mare pe UPU

Potrivit lui Arafat, în ultima perioadă, a crescut presiunea şi la nivelul Unităţilor de Primiri Urgenţe, mai ales că unele dintre acestea s-au transformat în minisecţii ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

„La Unităţile de Primiri Urgenţe, în perioada 2 – 7 octombrie, am avut 8.804 pacienţi care s-au prezentat la nivel naţional, dintre care 5.241 confirmaţi. În perioada 8 – 14 octombrie, avem 11.654 de pacienţi la nivel naţional, din care 7.802 confirmaţi. Aste este situaţia la nivelul Unităţilor de primiri urgenţe.

Se simte presiunea şi pe UPU în mod egal, cum se simte pe Secţiile de terapie intensivă. Sunt spitale unde Unităţile de Primiri Urgenţe s-au transformat, cel puţin parţial, în minisecţii ATI, unde bolnavii sunt ventilaţi şi asistaţi, până se transferă la ATI sau alte spitale”, a spus şeful DSU, citat de Agerpres.

El a precizat că sunt cazuri de familii care refuză ca rudele internate să fie transferate către alte spitale, acest lucru fiind necesar pentru primirea altor pacienţi cu COVID-19.

„Rămânem cu refuzul unor familii de a lăsa pacienţii lor să plece în alte părţi. Nu vorbim aici numai de terapie intensivă, vorbim de pacienţii cu nevoie de oxigen. Eliberarea secţiilor UPU este foarte importantă, pentru a primi alţi pacienţi”, a explicat Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS