12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină

Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină

Comitetul tehnico-științific din subordinea CNSU a respins vineri propunerea INSP de a se institui carantina zonală în București și în județul Ilfov, a anunțat Raed Arafat, citat de Digi24.

Raed Arafat a precizat, în cadrul conferinței săptămânale, că Grupul tehnico-științific nu a fost de acord cu carantinarea Capitalei, așa cum propusese INSP joi. Șeful DSU a transmis că vor fi făcute către INSP propuneri de noi măsuri, care să intre în vigoare în zilele următoare.

„Astăzi (vineri – n.r.) a avut loc întâlnirea grupului tehnico-știinífic cu care ne-am consultat pe propunerea INSP-ului de carantinare a zonei București-Ilfov. Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina București-Ilfov. Asta va fi propunerea care va merge către CNSU și care în cursul zilei de astăzi va fi pezentată miniștrilor și membrilor CNSU și premierului”, a spus Arafat.

Specialiștii în sănătate publică au cerut carantină pentru București și Ilfov, devenite focare de COVID -19, cu incidențe de peste 15 la mie.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 15,83 la mia de locuitori, după de joi era de 15,4 la mie. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din județul Ilfov la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS