6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertismentul îngrijorător al unui medic român: „Nu vă automedicați, există riscuri mortale”

Avertismentul îngrijorător al unui medic român: „Nu vă automedicați, există riscuri mortale”

Doctorul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din București vine cu sfaturi extrem de prețioase în plină pandemie de COVID-19.

Pentru că multă lume este speriată de nemilosul virus, medicamentele nepotrivite sunt la mare căutare, motiv de îngrijorare pentru cadrele medicale. Pentru a trece cu bine peste această boală, medicul pediatru avertizează cetățenii să țină cont de mai multe reguli, atunci când vine vorba de tratamente administrate după ureche.

Medicamentele pe care nu avem voie să le luăm

La începutul pandemiei, toți medicii au încercat să descopere ce medicamente combat efectele nedorite ale noului coronavirus. Potrivit unei scheme vechi de tratament pentru COVID-19, tot mai mulți medici infecționiști sau de familie au recomandat azitromicina, un antibiotic foarte puternic.

Medicul Mihai Craiu a analizat cifrele transmise de Grupul de Comunicare Strategică în ziua în care s-au înregistrat record de decese, când au fost raportate 442 de decese. Dr. Craiu susține că una dintre combinațiile de medicamente folosite în mediul online poate provoca efecte secundare grave, iar în cel mai rău caz poate duce la deces. Medicul recunoaște că situația din spitalele românești este dramatică în această perioadă, din cauza creșterii alarmante a numărului de bolnavi cu forme grave de coronavirus, dar insistă ca persoanele care au avut acest virus să urmeze indicațiile medicilor. ”Nu vă mai tratați singuri!

”Acum când au crescut impresionant de mult pacientii ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate masurile nepotrivite se decontează acum.

DAR…

Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după retete „faimoase” care circulă pe net.Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical :Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină

.PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă il luați de capul vostru, fără consult medical.

Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina – https://www.webmd.com/…/det…/list-interaction-medication

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială… https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase…Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!!”, a postat medicul pe pagina s-a de facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS