2.7 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateOMS face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19

OMS face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19, afirmând că un grup de consultanţi nou înfiinţat care să se ocupe de patogenii periculoşi ar putea fi „ultima noastră şansă”, potrivit Reuters.

Primele cazuri de Covid-19 la oameni au fost raportate în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. De atunci, China a respins în repetate rânduri că virusul ar fi scăpat dintr-unul din laboratoarele sale şi a afirmat că nu mai sunt necesare vizite din partea echipelor OMS.

O echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan

La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan şi a afirmat într-un raport comun, publicat în luna martie, că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două noi decese din cauza coronavirusului, în județul Gorj

Încă două persoane au murit din cauza coronavirusului în...

ȘTIRI GdS