10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19

OMS face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face din nou apel la cooperare din partea Chinei în ceea ce privește ancheta privind originea Covid-19, afirmând că un grup de consultanţi nou înfiinţat care să se ocupe de patogenii periculoşi ar putea fi „ultima noastră şansă”, potrivit Reuters.

Primele cazuri de Covid-19 la oameni au fost raportate în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. De atunci, China a respins în repetate rânduri că virusul ar fi scăpat dintr-unul din laboratoarele sale şi a afirmat că nu mai sunt necesare vizite din partea echipelor OMS.

O echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan

La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan şi a afirmat într-un raport comun, publicat în luna martie, că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS