9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaticanul îl va beatifica pe Papa Ioan Paul I

Vaticanul îl va beatifica pe Papa Ioan Paul I

Vaticanul a anunțat miercuri că Papa Ioan Paul I, al cărui pontificat a durat doar 33 de zile în 1978, va fi beatificat, primul pas înspre recunoașterea ca sfânt de către Biserica Catolica, informează Hotnews.ro.

Un comunicat remis de Sfântul Scaun a anunțat că papa Francisc a aprobat un decret care recunoaște un miracol atribuit fostului suveran pontif, pe numele său de naștere Albino Luciani.

Ioan Paul I a fost ales papă pe 26 august 1978, pentru a-i urma lui Paul al VI-lea. Noul suveran pontif a murit pe neașteptate doar 33 de zile mai târziu, pe 28 septembrie.

Moartea sa subită a alimentat numeroase teorii ale conspirațiilor de-a lungul anilor, unele din acestea afirmând că papa a fost otrăvit din cauza dorinței sale de a reforma Banca Vaticanului, cea mai puternică instituție financiară a Sfântului Scaun.

Niciunul din proponenții acestor teorii nu a reușit însă să prezinte dovezi concludente.

Se crede că Ioan Paul I a murit din cauza unui infarct suferit în timpul somnului. El avea 65 de ani în momentul decesului.

Acesta a fost urmat de papa Ioan Paul al II-lea, anul 1978 rămânând în istoria Bisericii Catolice drept „anul cu trei papi”.

Miracolul atribuit lui Ioan Paul I este vindecarea inexplicabilă a unei fetițe în vârstă de 11 ani din Buenos Aires.

Învățăturile Bisericii Catolice afirmă că doar Dumnezeu poate face miracole, dar că acestea pot fi făcute și prin intermediul sfinților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS